Ha kozmetikumok nélkül szépülnél és ápolnád a böröd

2015. június 11. 09:00 - MediLed

Hogyan működik a fényterápia?

Ki gondolta volna, hogy a NASA 70-es években végzett űrkutatási kísérlete a növények termesztésére az egyik legjelentősebb áttöréshez vezet majd a szépségiparban?

Mint a NASA legtöbb véletlen felfedezése, ez sem a ráncok csökkentésére irányult, de a kutatók meglepetten tapasztalták, hogy az általuk vizsgált LED fény segített az asztronauták súlytalanságából eredő sérüléseinek gyorsabb gyógyulásában.

A LED a nem termikus, alacsony impulzusú fényenergia segítségével aktiválja a bőrsejteket. A sejtek a fényenergiát hasonlóan a növények fotoszintéziséhez energiává fordítják át, így a bőrsejtek fehérjét és lipideket termelnek, melyek szükségesek a bőr egészséges felépítéséhez és javulásához. Más kutatások is bebizonyították, hogy a LED fényterápia felgyorsítja a gyógyulást, csökkenti a gyulladást és serkenti a fibroblaszt és kollagén termelését nem kevesebb, mint 200%-kal mindössze 24 órával a kezelés után.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mediled.blog.hu/api/trackback/id/tr107531804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha kozmetikumok nélkül szépülnél és ápolnád a böröd
süti beállítások módosítása