Ha kozmetikumok nélkül szépülnél és ápolnád a böröd

2015. június 17. 06:50 - MediLed

6 étel az egészséges és fiatalos bőr megőrzésének érdekében

A lenti bejegyzéssel szeretnélek segíteni az egészséged és az egészséges kollagén szinted megőrzésében.

A fényterápiát kiegészítő diétával tuti sikered lesz.

Íme tehát 6 étel, amit nyugodt szívvel bevezethetsz a diétádba az egészséges és fiatalos bőr megőrzése  érdekében.

1.      Fokhagyma

A fokhagymában bőven találunk kéntartalmú aminosavakat, amelyek szükségesek a kollagén termeléshez a szervezetben. A kén minden élő szervezetben megtalálható és fontos szerepet tölt be az egészséges porcok, haj, bőr és csontok szerkezetében.

Nagy mennyiségben tartalmaz liponsavat és a taurint, amelyek elengedhetetlenek a sérült kollagén rostok újjáépítéséhez.

Tészta, leves, húsok és egyéb ételek főzésekor használjunk sok fokhagymát.

2.      Szójatermékek

A szójatej, sajt és más szója tartalmú élelmiszerek A-, E-, és K- vitaminban gazdagok, melyek fontos szerepet játszanak a folyadékháztartásban ezzel segítve szervezetünknek az öregedés ellen. A szójacsíra ráadásul meggátolja a koleszterin felhalmozódását a szívben, az agyban és a májban is.

3.      Paradicsom

Bizonyára tudjátok, hogy a paradicsom likopint tartalmaz, mely a paradicsom színét is adja. Amit azonban lehet, hogy most hallotok először az, hogy segít a kollagenázok legyőzésében, melyek olyan enzimek, amelyek a kollagént pusztítják a szervezetedben.

Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a paradicsomból inkább, párold vagy grillezd, vagy készíts belőle szószt.

4.      Sötétzöld színű zöldségek

A leveles és más sötétzöld színű zöldségek magas tápanyag tartalmukról híresek. Ha ez nem lenne elég ok arra, hogy fogyaszd őket, a sötétzöld zöldségek is segítik a kollagén termelést. Néhány példa: spenót, zöld spárga, kelkáposzta stb.

5.      Omega-3-ban gazdag ételek

Az Omega-3 egy zsírsav, amely „jó” zsírnak tekinthető. A diéták szigorú betartásával előfordulhat, hogy a szervezet sajnos nem jut elég omega-3 zsírhoz. Az Omega-3 zsírsav rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatsz a sima, rugalmas és puha bőrhöz.

Omega-3 zsírsavat nem csak tengeri halakban, mint a tonhal, a lazac és a makréla, ha nem a lenmagban és a lenmagolajban is találhatsz.

6.      Vörös gyümölcsök és zöldségek

A cékla és a piros paprika, finom kiegészítői lehetnek a diétának. A vörös áfonya is antioxidánsban gazdag, amely elősegíti a kollagén termelődését és harcol az öregedés jelei ellen.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mediled.blog.hu/api/trackback/id/tr147531948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha kozmetikumok nélkül szépülnél és ápolnád a böröd
süti beállítások módosítása